Nieuwsbericht

Matchingevent een groot succes!

Gepubliceerd: 
20 maart 2018
Laatste wijziging: 
28 mei 2018

Het team werkgelegenheid Statushouders van het Werkgeversservicepunt heeft op 24 mei voor de 6e keer het Internationaal Matchingevent georganiseerd. Het was het drukst bezochte event voor
Statushouders tot nu toe. En wat een mooie en inspirerende dag!

Een aantal kandidaten heeft zichzelf via een pitch voorgesteld aan de aanwezige werkgevers. Aan de hand van deze pitches konden werkgevers gelijk reageren. De meeste kandidaten hadden na hun pitch al 2 of 3 gesprekken. Andere statushouders werden zo enthousiast van wat ze zagen dat uiteindelijk zo’n 15 kandidaten een pitch hebben gegeven. Gastspreker Hans Verkaart (voormalig voorzitter VNO-NCW) merkte terecht op: ".... deze mensen zijn zo gemotiveerd dat het enthousiasme bedraagt in het resultaat van je onderneming...".

Ondanks alle vooroordelen, beeldvorming en gebrek aan feitelijke kennis, wordt met een evenement als deze meteen bewezen dat door mensen te zien, te spreken en maatwerk te leveren, statushouders veel sneller naar betaald kunnen worden gebracht.

Door niet te fixeren op ‘de afstand tot de arbeidsmarkt’ (taal, opleiding, afkomst, etc.), maar juist de focus te leggen op de aanwezige potentie en deze aan werkgevers zelf voor te leggen, kunnen werkgevers een goede kandidaat -veel eerder dan gebruikelijk- zien en zelf de afweging maken
wanneer iemand geschikt is of niet. Gelet op de uitstekende opkomst en de reacties op onder andere LinkedIn, zien ook werkgevers het nut van dit evenement.

Het WSP Team is nu druk bezig met alle kandidaten en werkgevers na te bellen over de resultaten en belevingen aan hun kant. Binnenkort kunnen we zeggen hoeveel statushouders dankzij dit Matching Event een betaalde baan hebben gevonden.

Kortom: een succesvol evenement en een opmaat voor de volgende Internationaal Matchingevent!

Gepubliceerd: 
20 maart 2018
Laatste wijziging: 
28 mei 2018