Persbericht

Nieuw platform HalloWerk

Gepubliceerd: 
15 januari 2019
Laatste wijziging: 
16 januari 2019

Werkgevers in Den Haag en Rotterdam kunnen vanaf nu rechtstreeks met werkfitte mensen in de bijstand in contact komen via het nieuwe digitale platform HalloWerk. Daarbij zijn motivatie en talenten belangrijker dan diploma’s en werkervaring. Hierdoor vinden mensen in de bijstand sneller een geschikte baan en worden vacatures sneller vervuld. Wethouders Rachid Guernaoui (Den Haag) en Richard Moti (Rotterdam) hebben HalloWerk maandag 14 januari officieel gelanceerd. Dat deden zij tijdens een bijeenkomst met werkgevers en kandidaten op Rotterdam The Hague Airport.

Met HalloWerk kunnen mensen in de bijstand een uitgebreid profiel aanmaken en zich beter presenteren aan werkgevers, die op hun beurt via ditzelfde platform sneller een geschikte kandidaat voor hun vacature(s) kunnen vinden. In principe maken mensen zelf hun profiel aan, maar zo nodig krijgen ze hulp van de gemeente. De afgelopen maanden is HalloWerk uitgebreid getest. Het platform heeft zijn eerste successen al behaald: werkgevers vonden in korte tijd voor meer dan 200 vacatures een geschikte kandidaat. In 2019 zal het platform groeien tot een bestand met 10.000 werkzoekenden in Den Haag en Rotterdam. Waarschijnlijk gaan uiteindelijk meer gemeenten van HalloWerk gebruikmaken.

Wethouder Rachid Guernaoui: “Iedereen doet mee, is een van de kernthema’s in het coalitieakkoord van Den Haag. Meedoen betekent ook gelijke kansen op een zelfstandig bestaan voor alle Haagse burgers. Daarom wil de gemeente 500 mensen extra per jaar uit de bijstand halen en aan een baan helpen, bovenop de reguliere opgave van 4000 mensen per jaar. HalloWerk is daarbij een van de belangrijkste hulpmiddelen. Het is nieuw, heel gebruikersvriendelijk en daarnaast zit de kracht ‘m vooral in het rechtstreekse contact tussen werkgevers en werkfitte mensen in de bijstand, zonder onnodige bureaucratie. De komende twee jaar gaan wij in Den Haag iedereen spreken die in de bijstand zit. Mensen die kunnen werken, krijgen dan een profiel in HalloWerk”.

HalloWerk is door Den Haag en Rotterdam ontwikkeld als antwoord op de vraag van werkgevers die met talloze onvervulde vacatures zitten. Kandidaten maken of zelf of met hulp van de gemeente een profiel aan en kunnen kiezen welke vijf ‘werkwoorden’ het best bij hen passen: aanpakken, helpen, maken, verkopen of vervoeren. Ook kiezen ze omschrijvingen die goed bij hen passen. Bijvoorbeeld: ‘Ik kan goed dingen regelen of organiseren’. Of: ‘Ik doe graag iets voor andere mensen’. Kandidaten kunnen voorkeurssectoren en voorkeursberoepen kiezen. Ook kunnen ze zichzelf presenteren in een aantal plaatjes en iets zeggen over hun hobby’s en andere relevante zaken.

Wethouders Rachid Guernaoui (Den Haag; midden) en Richard Moti (Rotterdam; links) in gesprek met dagvoorzitter Ton van der Leck van HalloWerk (foto: gemeente Den Haag)
Wethouders Rachid Guernaoui (Den Haag; midden) en Richard Moti (Rotterdam; links) in gesprek met dagvoorzitter Ton van der Leck van HalloWerk (foto: gemeente Den Haag)
Gepubliceerd: 
15 januari 2019
Laatste wijziging: 
16 januari 2019