Doelgroepen

Jongeren

Bent u op zoek naar personeel? Kom dan langs bij het Servicepunt Arbeid Laak, het Servicepunt Arbeid Schilderswijk-Transvaal of het Servicepunt Arbeid Zuidwest. Hier brengen wij u in contact met enthousiaste en bekwame jongeren uit de stadsdelen Laak, Den Haag Zuidwest, Schilderswijk en Transvaal die graag aan het werk willen.
De LeerWerk Makelaar, matchmaker tussen leerbaan-studenten en ondernemers in de Haagse regio.
Het Werkgeversservicepunt (WSP) wil graag samen met werkgevers de (jeugd)werkloosheid in de stad terugdringen. Dit kan door werkzoekenden op te leiden op de werkplek. Heeft u plek in uw bedrijf om een of meer werkzoekenden te ontwikkelen naar een baan? Dan komen wij graag met u in contact. Vaak gaat het om jongeren, maar ook oudere werkzoekenden komen in aanmerking voor dit werkontwikkeltraject. Binnen dit traject heeft een werkzoekende 6 maanden de tijd om zich te ontwikkelen en bewijzen.

Mensen met een arbeidsbeperking

Werkgevers in Nederland maken zich steeds vaker hard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn tenslotte trots op ons sociaal sterke, tolerante land en dragen graag ons steentje bij. Maar toch zitten er duizenden mensen met een arbeidsbeperking thuis, terwijl ze niets liever willen dan een baan. Hun eigen geld verdienen, zich volwaardig voelen en gewoon meedoen! Daar zijn natuurlijk wel werkgevers voor nodig. En daar bent u er een van. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij de uitvoering van de afspraken.
Werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers kunnen elkaar moeilijk vinden. Werkzoekenden weten vaak niet welke werkgevers openstaan of op zoek zijn naar werknemers met een arbeidsbeperking, terwijl er zeker werkgevers zijn die deze groep een kans willen geven. Steeds meer werkgevers voelen zich medeverantwoordelijk voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Voor werkgevers is het echter lastig om geschikte werknemers met een arbeidsbeperking te vinden. Onbeperkt aan de Slag creëert voor werkgevers en werkzoekenden in arbeidsmarktregio Haaglanden een virtuele omgeving waarop ze elkaar kunnen vinden.

Zelfstandigen

Als zelfstandig ondernemer kunt u financiële hulp van de gemeente krijgen. Dat kan als u start als zelfstandig ondernemer, financiële problemen heeft of wilt stoppen met uw bedrijf.
Krijgt u een bijstandsuitkering en wilt u starten als zelfstandig ondernemer? Dan kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen bij de gemeente. De bijstand kan bestaan uit een tijdelijke uitkering of startkapitaal voor uw bedrijf.
Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u tijdelijk financiële problemen? Dan kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Die kan bestaan uit een tijdelijke uitkering of bedrijfskapitaal.
Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u stoppen met uw bedrijf? Dat kan tijd kosten, bijvoorbeeld om opdrachten af te maken of voorraden te verkopen. Heeft u in die periode niet genoeg inkomsten om van te leven? Vraag dan voor deze periode bijstand voor zelfstandigen aan.