Doelgroepen

Jongeren

Bent u op zoek naar personeel? Kom dan langs bij het Servicepunt Arbeid Laak, het Servicepunt Arbeid Schilderswijk-Transvaal of het Servicepunt Arbeid Zuidwest. Hier brengen wij u in contact met enthousiaste en bekwame jongeren uit de stadsdelen Laak, Den Haag Zuidwest, Schilderswijk en Transvaal die graag aan het werk willen.
De LeerWerk Makelaar, matchmaker tussen leerbaan-studenten en ondernemers in de Haagse regio.
Wat is een werkontwikkeltraject? Sommige jongeren hebben een te grote afstand tot de arbeidsmarkt om door het Werkgeversservicepunt direct bemiddeld te worden op een vacature. Zij hebben ontwikkeling nodig op werknemers- en vakvaardigheden om te kunnen voldoen aan uw functie-eisen. De Haagse aanpak van re-integratie bestaat eruit dat we deze jongeren wel direct in uw bedrijf laten starten. In een periode van maximaal 6 maanden ontwikkelt iemand zich naar uw vacature toe.

Mensen met een arbeidsbeperking

Werkgevers in Nederland maken zich steeds vaker hard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn tenslotte trots op ons sociaal sterke, tolerante land en dragen graag ons steentje bij. Maar toch zitten er duizenden mensen met een arbeidsbeperking thuis, terwijl ze niets liever willen dan een baan. Hun eigen geld verdienen, zich volwaardig voelen en gewoon meedoen! Daar zijn natuurlijk wel werkgevers voor nodig. En daar bent u er een van. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij de uitvoering van de afspraken.
Werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers kunnen elkaar moeilijk vinden. Werkzoekenden weten vaak niet welke werkgevers openstaan of op zoek zijn naar werknemers met een arbeidsbeperking, terwijl er zeker werkgevers zijn die deze groep een kans willen geven. Steeds meer werkgevers voelen zich medeverantwoordelijk voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Voor werkgevers is het echter lastig om geschikte werknemers met een arbeidsbeperking te vinden. Onbeperkt aan de Slag creëert voor werkgevers en werkzoekenden in arbeidsmarktregio Haaglanden een virtuele omgeving waarop ze elkaar kunnen vinden.

Zelfstandigen

Als zelfstandig ondernemer kunt u financiële hulp van de gemeente krijgen. Dat kan als u start als zelfstandig ondernemer, financiële problemen heeft of wilt stoppen met uw bedrijf.